slatuin.jpeg
DE UNIEKE BODEMVERBETERAAR
VOOR DE PROFESSIONELE TUINBOUW
NU OOK VOOR U BESCHIKBAAR
slatuin.jpeg
slatuin.jpeg
DE UNIEKE BODEMVERBETERAAR
VOOR DE PROFESSIONELE TUINBOUW
NU OOK VOOR U BESCHIKBAAR
slatuin.jpeg
slatuin.jpeg
DE UNIEKE BODEMVERBETERAAR
VOOR DE PROFESSIONELE TUINBOUW
NU OOK VOOR U BESCHIKBAAR
slatuin.jpeg
previous arrow
next arrow

WAAROM BARA BIOMINERAL! VOOR UW TUIN EN MOESTUIN?

Het geheim van BARA BIOMINERAL zit hem in de biologische en bodemtechnische aspecten. BARA BIOMINERAL! is een 100% natuurlijke bodemverbeteraar die bestaat uit een unieke samenstelling van alle voor planten belangrijke groeimineralen in één. De kleiachtige structuur is ideaal om zanderige gronden vruchtbaar te maken! De vaste structuur, zorgt bovendien voor een ideale lucht- en waterhuishouding.
De mineralen in BARA BIOMINERAL! vormen samen met micro-organismen en organisch materiaal een onmisbare bodemsubstantie, het zogenoemde ‘kleihumuscomplex’ (KHC). Het kleihumuscomplex zorgt o.a.voor pH-buffering, vocht- en luchthuishouding, als ook voor de regulering en het uitwisselen van voedingsstoffen voor de planten. De ¬kleimineralen zorgen ervoor dat vele ionen (K, Ca, Mg, Na, NH4) en spoorelementen worden gebonden en pas weer vrijkomen als de concentratie in de bodem afneemt. Zo verzekeren kleimineralen de constante toevoer van allerlei voedingsstoffen.

3-LAAGS KLEIMINERAAL

De mineralen in BARA BIOMINERAL! zijn in de juiste verhouding aanwezig en hebben een hoge CEC; het vermogen om grote hoeveelheden voedingstoffen vast te houden, tot dat planten ze nodig hebben. Dit voorkomt het uitspoelen van de waardevolle voedingstoffen en mineralen. BARA BIOMINERAL! is opgebouwd uit een 3-laags kleimineraal en heeft daardoor een zeer groot intern oppervlak met een groot huisvestingsvermogen voor het bodemleven. Ook bevat BARA BIOMINERAL! essentiële sporenelementen waaraan veelal een te kort is op met name zandige gronden. Bovendien verhoogt deze bijzondere bodemverbeteraar de wateropnamecapaciteit van de bodem aanzienlijk.

VERBETERT STRUCTUUR EN MINERAALHUISHOUDING

BARA BIOMINERAL! verbetert de structuur en mineraalhuishouding van de bodem. Een optimale structuur van de bodem is essentieel voor het functioneren van alle processen in de bodem. Een goede lucht- en waterhuishouding zorgt er voor dat een bodem bij droogte het water langer kan vasthouden.

BARA BODEM BETER!…

  • is een 100% natuurlijke bodemverbeteraar die bestaat uit een unieke samenstelling van alle voor planten belangrijke mineralen in één
  • heeft een kleiachtige structuur, ideaal om zanderige gronden vruchtbaar te maken
  • verbetert de bodemstructuur en de lucht- en waterhuishouding van de grond
  • houdt water veel beter in de bodem vast. U hoeft veel minder te sproeien
  • bevat van nature een rijk microleven. Daardoor wordt het bodemleven geactiveerd en verbetert de uitwisseling van voedingsstoffen tussen bodem en plant
  • maakt de bodem beter bewerkbaar
  • met BARA BIOMINERAL! krijgt u smaakvollere groente, vol vitamines
  • zorgt ervoor dat planten beter ziekte- en insectenwerend worden
  • is eenvoudig en veilig toe te passen
  • BARA BIOMINERAL! is een waardevolle aanvulling voor potgrond en compost