Slide One

TEKORT AAN MINERALEN = TEKORT AAN VITAMINES = GEZONDHEIDSPROBLEMEN

Slide One

TEKORT AAN MINERALEN = TEKORT AAN VITAMINES = GEZONDHEIDSPROBLEMEN

Slide One

TEKORT AAN MINERALEN = TEKORT AAN VITAMINES = GEZONDHEIDSPROBLEMEN

BELANG VAN GEZONDE VOEDING
TEKORTEN AAN MINERALEN = TEKORTEN AAN VITAMINES = GEZONDHEIDSPROBLEMEN

Ook de mens ontbeert veel mineralen (en hierdoor ook vitamines) en krijgt daar allerlei ziekten door. Een belangrijk deel hiervan is toe te schrijven aan het gebrek aan mineralen in onze voeding. Sommige wetenschappers beweren dat voldoende mineralen in de voeding zelfs nog belangrijker is dan de vitamines. In feite gaat het samen. Te weinig mineralen in het voedsel is ook voedsel met te weinig vitamines, want planten hebben veel verschillende mineralen nodig om vitamines aan te maken.

Van tientallen mineralen die ieder jaar beetje bij beetje verdwijnen uit de bodem en die nooit worden aangevuld weten we dus dat ze essentieel zijn voor gezonde gewassen.
BARA BIOMINERAL! bevat veel silicium, dat geleidend werkt. Hierdoor krijgt de plant hogere energiestromen en er zal er meer en een betere fotosynthese plaats vinden.
Door de hogere mineralisatiegraad wordt het water beter vastgehouden, zodat de planten steviger zijn en minder snel uitdrogen. Dit zorgt er ook voor dat ze veel langer bewaren. Ze weerstaan ook beter aan enkele graden vorst.

GOED KOKEN MET ONTBREKENDE INGREDIËNTEN LUKT NIET!

vitamine c

Wie kookt, verzamelt eerst al zijn ingrediënten en begint daarna. Het ontbreken van één ingrediënt of er te weinig van hebben, gaat ten koste van de kwaliteit van het gerecht. Dit is ook zo met de mineralen in de mens, dier en plant.
In de plant gebeuren continu duizenden verschillende chemische omzettingen door enzymen. Bij iedere chemische reactie heeft de plant enkele welbepaalde mineralen nodig.
Om vitamine C aan te maken heeft de plant koper nodig, om de buitenwanden van de plant sterk te houden en ze zo te beschermen tegen insecten heeft de plant silicium nodig, wanneer er in de bodem geen selenium aanwezig is neemt de plant het giftige kwik op uit de bodem enz. Zo zijn ALLE meer dan 60 verschillende mineralen die de plant nodig heeft onmisbaar om volwaardig uit te groeien. AL deze 60 mineralen zijn belangrijk!
IEDER mineraal heeft zijn belangrijke functie en mag niet ontbreken. We (ook dieren en planten) blijven leven zonder bepaalde mineralen, maar de levenskwaliteit gaat achteruit.